Fejléc


Üdvözöljük a Tiszaújvárosi II.sz. Felnőtt Háziorvosi  Körzet honlapján!

A háziorvos élete és munkássága.   A körzet mindennapjai.   Rendelési idő.   Ki a helyettes?    Mi a sürgősség?   Előjegyzés.   Hogy lehet kicselezni a sorbanállást?   Hogy kerüljem el a szívbetegséget?    A  régi gyógyszereimet akarom. Milyen gyakran járjak szűrővizsgálatokra?

Legfontosabb tudnivalók egy házi.orvosi körzet működéséről.  Orvosi tanácsok. 


web counter   Menü A COVID-vakcináról


Terra-törpiát hatalmába kerítette a gonosz Hókuszpók. Láthatatlan pribékjei, a Covid-miauk mindenütt lesben állnak, hogy elkapják a vigyázatlan törpöket. Terra-törpia megszokott életét úgy feldúlták, hogy Törpillának még a személyi műköröm-építője is unatkozik.


A leggazdagabb Törpfalvak törp-tudósai sem voltak restek, kotyvasztottak egy olyan gumibogyó-szörpöt, amelyikbe a Covid-miau karma beleragad, úgyhogy az átkozott covid-cicának a vigyázatlan törpök helyett nem jut más, csak macskajaj, az pedig Hókuszpóknak nagyon gáz. 


Azonban Dulifuli & Co sebtében kinevezte magát mindenhez is értő törp-szakértőnek, hát össze-vissza hadovál. Riogatja a törpöket, hogy az a szörp nem is gumibogyóból, hanem kakasmandikóból készült, és hogy aki azt éhomra megissza, az maga is hét évre és egy napra macskagyökérré (valeriana officinalis) változik. Persze minden törp tudja, hogy Dulifuli is, mint mindenki meg van riadva, mert a gumibogyó-szörp gyártók harcának zajló tengerén annyi mindent hallani, hogy törp legyen a talpán, aki azon kiigazodik.   


Szerencsére itt van Okoska is, aki bízik a saját, felelős törp-tudósaiban. Okoska tudja, nem akármelyik bokor alól szedték össze őket, hanem évtizedekig tanultak és már bizonyítottak, és tudja, hogy ők is féltik a szeretteiket, s hogy most az esz Terra-törpia azonos  kockázatközösségbe került. 


Okoska kéri a gumibogyó-szörpöt és regisztrál, mert Okoksa okos: tudja, a gumibogyó szörp nagyon drága, drága is de jó is, ezért nem akarja azt fölöslegesen elpocsékolni.   


Ne legyél olyan, mint Dulifuli!


Legyél olyan, mint Okoska:  bízzál a tudós szakembereidben, regisztrálj a gumibogyó-szörp oltásra, és legyél hálás!Oldalsáv

Látogatószámláló:
free counters
Szavazás a weblapról
Részletekért kilikk a képre