Fejléc


Üdvözöljük a Tiszaújvárosi II.sz. Felnőtt Háziorvosi  Körzet honlapján!

A háziorvos élete és munkássága.   A körzet mindennapjai.   Rendelési idő.   Ki a helyettes?    Mi a sürgősség?   Előjegyzés.   Hogy lehet kicselezni a sorbanállást?   Hogy kerüljem el a szívbetegséget?    A  régi gyógyszereimet akarom. Milyen gyakran járjak szűrővizsgálatokra?

Legfontosabb tudnivalók egy házi.orvosi körzet működéséről.  Orvosi tanácsok. 


  Menü 

Praxisba történő bejelentezés, kijelentezés:
                                       
Oldalsáv

Látogatószámláló:
free counters
Szavazás a weblapról
Részletekért kilikk a képrePraxisunkba, habár területi ellátási kötelezettséggel működik, bármely tizennégy életévet betöltött személy bejelentkezhet. Tizennégy éves kortól tizennyolc éves korig, a szülő döntése alapján a gyermek tartozhat gyemekorvosi-, de felnőtt háziorvosi praxishoz is. A tizennyolc évet betöltöttek orvosi ellátásának további finanszírozását - gyermekorvosi praxisban -  a TB beszünteti.  

Bejelentkezés esetén a bejelentkező, vagy a szülő egy nyilatkozatot ír alá, melyben kijelenti, hogy a továbbiakban ehhez a praxishoz kíván tartozni. A nyilatkozatot az előző háziorvosnak továbbítjuk, aki postafordultával eljuttatja hozzánk a bejelentkező eddigi orvosi dokumentációjának írásos kivonatát, vagy kérésre az elektromosan rögzített, teljes előzményt. 

Az orvosi munka dokumentálása, bárhol az országban, csaknem teljesen elektromosan történik, de ennek továbbítása még nem zökkenőmentes. Minőségi változás akkor várható, amikor majd minden beteg adata központi adatbázisba kerül, ahonnan az illetékes orvos bármikor  eléri. Technikai akadálya ennek már nincs, de a gyakorlat még várat magára.

Bejelentkezési szándék esetén szívesen vesszük az időpont egyeztetést. Kérjük, hogy ez előző orvosi leleteit, lehetőleg időrendi sorrendbe állítva hozza a magával. A fontosabbakról elektromos másolatot készítünk, majd minden dokumentumot visszaadunk.

A bejelentkezés alkalmával a bejelentkezőt az egyéni és a családi előzményeiről kikérdezzük, felmérjük a kockázati tényezőit, megvizsgáljuk, és szükség esetén - a teljesebb kockázati státus megállapítása miatt - eszközös vizsgálati lehetőséget kínálunk fel. 

Minden bejelentkezés egyben egy másik praxisból történő automatikus kijelentkezést is jelent. A kijelentkezőnek gyakorlatilag teendője nincs, azokat a bejelentkezést elfogadó praxis végzi.

Ha valaki nem elégedett az ellátásával,  a jogszabályok szerint évente maximum egyszer másik orvost  választhat, vagyis átjelentkezhet egy másik praxisba. A területi ellátási kötelezettség elve  értelmében a kijelölt területen kívül lakó beteget a másik orvos nem köteles praxisába bejelentkezőként elfogadni, ezért érdemes előzetesen megkérdezni, hogy az átjelentkezésnek nincs-e akadálya. 

A kijelentkezés döntő oka a költözés, habár körzetünkből elégedetlen betegek is  jelentkeztek ki. Olyan is akadt, aki később mégiscsak visszakérezkedett.

A  kijelentkezőnek - kérésre - a teljes elektromos dokumentációját (*.txt és  *.jpg fájlban) adathordozón átadjuk, vagy e-mail címre elküldjük. 

A körzetünkbe be nem jelentkezetteket -sürgős esetben - kötelesek vagyunk ellátni. Ha valaki, átmenetileg egy másik településen tartózkodik, szokványos, tehát nem sürgős panasszal is fordulhat bármely háziorvoshoz. Táppénzes igazolást, kedvezményes gyógyszert, egyéb igazolásokat csak a választott háziorvos adhat ki.